28.4

Leisure
Architecture
& Resorts
Metropolitan
Expo

Οι εκθέσεις DOMOTEC & MEDWOOD και το ηλεκτρονικό περιοδικό ARCHISEARCH.gr σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα ceo της εταιρίας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Design Ambassador, σχεδιάζουν την διοργάνωση μιας σειράς δράσεων για την Αρχιτεκτονική και το Design με τίτλο The Architect Show, πρώτη ενέργεια της οποίας θα είναι το συνέδριο με θέμα LEISURE ARCHITECTURE & RESORTS που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28.4 στις 12.30 στο Metropolitan Expo.

Στο Συνέδριο που αφορά την Αρχιτεκτονική και τον Σχεδιασμό παραθεριστικών κατοικιών θα μιλήσουν διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και designers, οι οποίοι σχεδιάζουν εξοχικές κατοικίες για ιδιώτες, αλλά και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, όπως είναι οι Δημήτρης Ποτηρόπουλος της Potiropoulos + Partners και ο Δημήτρης Καραμπατάκης από το γραφείο k-studio, έργα των οποίων είναι στο portfolio του Costa Navarino, ο Σωτήρης Τσέργας του γραφείου Block 722, ο Αριστείδης Ντάλας με βραβευμένο έργο στην Τήνο και στην Μύκονο, ο Γιάννης Δουρίδας της ομάδας RCTECH, η Κατερίνα Βορδώνη και η Φάνια Σινανιώτου του γραφείου Vois Architects, o Θωμάς Δοξιάδης απο το γραφείο Doxiadis Plus, o Μιχάλης Μαυρολέων της A&M Architects, ο Σωτήρης Ανυφαντής των Α2 Architects και άλλοι.

Από τον χώρο του σχεδιασμού resorts ξενοδοχείων θα μιλήσει η Ρία Βογιατζή του γραφείου Elastic Architects, ο αρχιτέκτονας του Casa Cook στην Κω Ηλίας Μαστρομηνάς των Μαστρομηνάς ARChitecture, o Πάνος Παρθένιος του γραφείου Parthenios Architects + Associates, Η Μαρία Βαφειάδη των MKV Design. Aπο τον χώρο των επενδυτών θα συμμετάσχει ο Ιάσων Τσάκωνας, ιδρυτής της OLIAROS ο οποίος κάνει τα τελευταία χρόνια ένα εξαιρετικό έργο οικιστικής ανάπτυξης στην Αντίπαρο, ο Νίκος Χαντζος Director of International Development Europe (Greece & Cyprus) Marriott International, Inc ενώ θα ανακοινωθούν και άλλα σημαντικά ονόματα.

Θα παρουσιάσουν/συντονίσουν, η δημοσιογράφος του Protagon, επικοινωνιολόγος και ειδήμων σε θέματα Τουρισμού, Χριστίνα Πουτέτση, καθώς και η Αρχιτέκτων Μάγδα Σγουρίδη ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 αρχιτέκτονες, designers, μηχανικοί αλλά και άνθρωποι του Τουρισμού.

3958_9A2550BB-7D58-A6A3-3B5D-C5A110FE2E60
3958_21E3ED1B-B9D4-F9DB-833F-FCDBAC8F3DD1
ENG_LOGO 2D

CREATIVE

APIVITA LOGO
3958_6DF35C0D-7651-730C-25B3-E812FA1A4A1A
3958_E6AEDA46-0C05-4C9E-95C5-90156EBC278C

MEDIA & COMMUNITY

3958_52A751E2-64B2-3832-93AE-A13B4375022D

Christina
Poutetsi

Η Χριστίνα Πουτέτση είναι δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος, ειδήμων σε θέματα Τουρισμού. Αρθρογραφεί στο Protagon ενώ από το 2006 έως τον Ιούλιο του 2017 ήταν οικονομική συντάκτρια για το τουριστικό – επιχειρηματικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές MA in Communications Policy Studies στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Το 2013 παρακολούθησε το «The Executive Program on Strategic Reputation Management», στο Tuck School of Business at Dartmouth, σε συνεργασία με το Reputation Institute.

Το 2014 ήταν η νικήτρια του Βραβείου Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi και υπότροφος στο «International Journalists Seminar» του Columbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης. Έχει συντονίσει σειρά συνέδρια και πάνελ με θέμα τον τουρισμό. Είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)

Magda
Sgouridi

Η Μάγδα(ληνη) Σγουρίδη γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1981, στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, από το αρχικό στάδιο της ανάλυσης και της κεντρικής ιδέας εως τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Ερευνητικά, συμμετείχε στη μονογραφία του Άρη Κωνσταντινίδη για τις εκδόσεις Electa -Mondadori, ενώ τo 2013 ξεκίνησε το έργο της αναφορικά στις εμπορικές ‘Αθηναϊκές Στοές’ όπου ερευνά τις αρχετυπικές δομές της αρχαίας αγοράς στην πόλη μέσα στο πέρας των χρόνων. Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονική της είναι η φωτογραφία και η συγγραφή θεμάτων που αφορούν την αρχιτεκτονική και την πόλη, έχοντας δημοσιεύσει άρθρα σε διαδικτυακά και έντυπα μέσα.

Tα τελευταία χρόνια, η βάση της είναι το Λονδίνο όπου είναι μέλος του Royal Institute of British Architects, ενώ δραστηριοποιείται ταυτόχρονα και στην Ελλάδα.​